7 tips om jouw tuin vakantieproof te maken

De vakantieperiode is dé tijd om te ontspannen en genieten, maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin levendig en in bloei blijft als je er niet bent? Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw tuin vakantiebestendig te maken, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je vakantie. In deze blog delen we een aantal handige tips om je tuin vakantieproof te maken.

Snoeien en onkruid weghalen

Snoei de planten en verwijder al het onkruid en dode bloemen voordat je op vakantie gaat. Hoe meer je weg kunt halen, hoe beter! Dit helpt je tuin er verzorgd uit te laten zien en stimuleert de groei van nieuwe bloemen bij je terugkomst.

Grasmaaien

Vergeet voor je gaat niet om je gras nog een keer te maaien. Pas op dat je het gras niet te kort maait, anders kan het sneller uitdrogen.

Irrigatiesysteem

Overweeg het installeren van een automatisch bewateringssysteem. Hiermee kun je jouw planten en bloemen op regelmatige tijdstippen water geven, zelfs als je niet thuis bent. Wij helpen je graag met het aanleggen van een op maat gemaakt irrigatiesysteem. Ideaal toch?

Joris Vlassak tuinen
Joris Vlassak tuinen

Mulch

Bedek de grond rondom je planten met een laag ‘mulch’. Mulch, oftewel boomschors, bladeren en houtsnippers, helpt de grond om vocht vast te houden. Het vermindert onkruidgroei en beschermt de wortels van je planten tegen extreme temperaturen. Hierdoor wordt de waterbehoefte van de planten ook meteen vermindert.

 

Bloempotten verzamelen

Verzamel alle bloempotten uit de tuin en zet ze bij elkaar op een plekje in de schaduw om verbranding door de zon te voorkomen. Een plekje in de schaduw zorgt er ook voor dat de grond in de potten minder snel uitdroogt. Daarnaast kun je de potten ook voorzien van een schotel met water onder de pot.

 

Water geven

Geef je tuin voor je gaat nog een keer goed water. Maar pas op dat je de planten en bloemen niet verzuipt. Tips voor het water geven aan je planten lees je hier.

 

Gieters

Nog een laatste handige tip, zet je gieters buiten neer zodat deze het regenwater kunnen opvangen. Zo kun je het regenwater hergebruiken en kun je jouw tuintje meteen water geven als je thuis komt.

Met deze tips en adviezen van Joris Vlassak Tuinen kun je jouw tuin vakantieproof maken en met een gerust hart genieten van je welverdiende vakantie. Een goed bijgehouden tuin zal bloeien en groeien terwijl jij geniet op een strandbedje aan zee. Een vakantiebestendige tuin betekent zorgeloos genieten!

 

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL