5x tuintrends van 2024

De wereld van tuinontwerp evolueert voortdurend en 2024 brengt nieuwe en bijzondere tuintrends met zich mee. Bij Joris Vlassak Tuinen blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en brengen we je een overzicht van de meest opvallende trends om je tuin komend jaar naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe je met de nieuwste inzichten en creatieve ideeën van Joris Vlassak Tuinen je buitenruimte kunt transformeren.

1. Duurzame tuinontwerpen

In 2024 staat duurzaamheid weer hoog op de agenda. Duurzame elementen in tuinontwerpen zoals regenwatervoorziening, milieuvriendelijke materialen en biodiversiteitsbevordering zien we steeds vaker voorbij komen. Vervang een schutting door een groene heg, plaats een regenton, maak ergens in een hoek een composthoop en help bijen, hommels, vlinders en egels aan een onderkomen. Kies daarnaast voor verlichting op zonne-energie en leg voor de kinderen een mini-moestuin aan. Dit zijn allemaal elementen om in 2024 een stukje duurzamer bezig te zijn.

2. Binnen is buiten

De trend van “binnen is buiten” blijft in 2024 sterk. Of je nu een balkon, terras, overkapping, kleine of grote tuin hebt, het is een extra plek om je terug te trekken of juist met z’n allen te zijn. Het is een verlengstuk van je huis. Joris Vlassak Tuinen helpt jou de veelzijdigheid van je tuin te ontdekken en alles uit je tuinontwerp te halen, van een mooie buitenkeuken of loungehoek tot een speelruimte en een tuinkantoor.

3. Moderne cottage tuinen

De klassieke Engelse cottage tuin is hot in 2024, maar wel met een nieuwe twist. Een romantische cottage tuin wordt nog levendiger als je bloemen combineert met grassen en vaste planten. In de moderne cottage tuin komen nostalgie en modern samen. Deze stijl is meestal het mooist in de late lente en vroege zomer, terwijl prairietuinen pieken van de late zomer tot in de winter. Door de twee stijlen te mixen, heb je een tuin waar je extra lang van kunt genieten.

4. Verticale tuinen

Heb je altijd al een verticale tuin willen aanleggen? Dan is 2024 het jaar om dat te proberen. Verticale tuinen zijn namelijk dé hit van 2024. Begroeide muren passen perfect in de trend waarbij alle beschikbare oppervlakte in de tuin optimaal gebruikt wordt voor planten. Deze muren zien er veel natuurlijker uit dan een hek en vormen ook nog eens de ideale schutting.

5. Natuurlijke elementen

Mensen willen steeds meer verbonden zijn met de natuur. Een tuintrend van 2024 draait dan ook om de integratie van natuurlijke elementen. Er wordt veel gebruikgemaakt van organische vormen, natuurlijke materialen en wilde bloemen om een rustgevende en harmonieuze sfeer te creëren. Je kan je tuin natuurlijker maken door te werken met waterelementen.

2024 belooft een bloeiend jaar te worden voor tuinliefhebbers met inspirerende tuinontwerp tips. Bij Joris Vlassak Tuinen kunnen wij jouw tuin van A tot Z naar wens ontwerpen, inrichten, aanleggen en onderhouden. Jouw tuinwens staat centraal en wij staan klaar om je te helpen bij het creëren van jouw droomtuin die niet alleen trendy, maar ook praktisch én duurzaam is.

Joris Vlassak tuinen
Joris Vlassak tuinen

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL