Urban Gardening: groene en duurzame tuintrend in Nederland

Midden in de stad, maar nog steeds omgeven door groen en natuur. Dat zien we steeds meer gebeuren door de populaire Urban Gardening trend. Leven op een balkon omring door natuur is een populaire trend als we het hebben over tuinieren. Veel mensen met een kleiner balkon of tuin zijn op zoek naar manieren om meer groen in hun leefomgeving te brengen en dat is precies wat Urban Gardening biedt.

Ben jij op zoek naar een manier om je buitenruimte om te toveren tot een groene oase? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Onze hoveniers zijn gespecialiseerd in allerlei soorten tuinen. Om op de hoogte te blijven en onze kennis te verbreden, houden we ons bezig met trends rondom tuinieren. Vandaag vertellen we je graag meer over deze groene en duurzame trend.

Wat is Urban Gardening?

Urban Gardening, ook wel bekend als stadstuinieren, is het verbouwen van eigen voedsel in een stedelijk gebied. Steeds meer mensen met een balkon, dakterras of stadstuin willen meer groen en natuur in hun leefomgeving. Urban Gardening is een duurzame trend waarbij je gemakkelijk meer groen in jouw tuin of op je balkon kunt plaatsen. De trend wordt steeds populairder onder de ‘gewone’ stadsbewoners.

Voordelen van Urban Gardening

Naast dat Urban Gardening je leefomgeving groener en gezelliger maakt, is het ook nog eens goed voor het milieu! Het vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en je maakt geen gebruik van pesticiden. Bij Joris Vlassak streven wij met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen altijd naar de meest duurzame oplossing. Zo draaien veel van onze gereedschappen op eigen zonne-energie en beschikken wij over een biomassa-verbrander die organisch afval omzet tot een nieuwe grondstof.

Urban Gardening is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Je kweekt je eigengroente en fruit in een moestuin zonder gifstoffen. Zo kook je met verse producten en kruiden wat het eten ook nog eens een stuk lekkerder maakt! Daarnaast helpt het werken in de tuin ook bij het verminderen van stress en angst en draagt het bij aan het verbeteren van de mentale gezondheid.

Een kleine ruimte hoeft geen obstakel te zijn voor Urban Gardening. Het kan al op een klein balkon, terras of stadstuin. Joris Vlassak Tuinen kijkt graag met je mee hoe je jouw tuin tot een Urban Garden kunt omtoveren. Bij Urban Gardening maken we veel gebruik van verticaal tuinieren, zodat je nog steeds volop kunt tuinieren op een kleine ruimte. Bij verticaal tuinieren kun je denken aan terracotta potten met hang groenten, leuke houten kistjes aan de muur of een plantenwand met gaaspanelen voor bijvoorbeeld bieslook, munt en peterselie.

Joris Vlassak tuinen
Joris Vlassak tuinen

Urban Gardening heeft zoals je leest veel voordelen. Het is gezond, je krijgt een groenere en vrolijkere tuin, het is milieubewust en je kunt je eigen voedsel kweken! Bij Joris Vlassak halen we graag het beste uit iedere tuin naar boven waarbij jouw tuinwens centraal staat. Ons team staat klaar om voor elke klant het mooiste en beste resultaat te realiseren. Hulp nodig bij het creëren van jouw droom Urban Garden? Neem contact met ons op.

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL