Dit zijn de belangrijkste tuinontwerp trends van 2023

De groeiende trend om tuinen op een esthetisch aantrekkelijke manier te ontwerpen en in te richten betekent dat steeds meer mensen aandacht besteden aan het uiterlijk en de sfeer van hun tuin. Het is tegenwoordig niet alleen maar een functionele buitenruimte, het moet een plek zijn waar we ons thuis voelen en kunnen ontspannen. Hierbij spelen kleur, materiaalgebruik, verlichting en beplanting een belangrijke rol. Met een aantrekkelijk, ontspannend en rustgevend tuinontwerp, wordt jouw tuin een fijne plek om te zijn.

Wat is een tuinontwerp?

Een tuinontwerp komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Samen met jouw wensen zorgen wij ervoor dat jouw tuin een eyecatcher van het huis wordt waar je tot rust komt en kan genieten met vrienden en familie.

Bij een tuinontwerp beginnen we met een inventarisatie. De wensen, verwachtingen en behoeften van de klant worden in kaart gebracht. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de grootte en de vorm van de tuin, de gewenste functies en de stijl en sfeer die de tuin moet uitstralen. Op basis van de inventarisatie wordt een schetsontwerp gemaakt. Dit ontwerp geeft een visuele weergave van de tuin en laat zien hoe de verschillende elementen, zoals paden, beplanting en verharding, op elkaar aansluiten.

Naast het schetsontwerp krijgt de klant ook advies over beplanting, verlichting, verharding en eventuele andere elementen die nodig zijn om de tuin te laten voldoen aan alle wensen. Het schetsontwerp en het advies worden uitgewerkt tot een uitvoeringsplan. Hierin staat beschreven hoe de tuin in detail moet worden aangelegd en aangepakt. Wanneer het uitvoeringsplan is goedgekeurd, wordt de tuin aangelegd volgens het plan en gaan we aan de slag!

Tuinontwerp trends 2023

Of je nu van minimalistische tuinen houdt of van kleurrijke bloemen, er zijn heel veel manieren om jouw tuin te ontwerpen en in te richten volgens jouw smaak en wensen. Op het gebied van tuinontwerp trends zijn er in Nederland op dit moment verschillende trends te zien. We zetten de vijf belangrijkste trends voor je op een rij.

tuinontwerp trend
tuinontwerp trend 2023

Minimalisme
Steeds meer mensen kiezen voor een strak en minimalistisch ontwerp in hun tuin, met weinig versieringen en nadruk op ruimte en rust. Een plek waar ze dus echt kunnen ontspannen en tot rust komen.

Natuurlijk ontwerp
Mensen willen steeds vaker een tuin die aansluit bij de natuur en in harmonie is met de omgeving. Dit betekent vaak het gebruik van natuurlijke materialen en planten.

Duurzaamheid
Steeds meer mensen richten zich op het verbeteren van de duurzaamheid van hun tuin, bijvoorbeeld door het gebruik van regenwater en zonne-energie. 

Buitenkeukens 
Ook Buitenkeukens zijn steeds populairder en bieden de mogelijkheid om te koken, te eten en te ontspannen in de buitenlucht.

Verlichting
Verlichting speelt een steeds belangrijkere rol in het tuinontwerp en wordt gebruikt om sfeer te creëren en accenten te leggen in de tuin.

Bij Joris Vlassak Tuinen kunnen wij uw tuin van A tot Z naar wens ontwerpen, inrichten, aanleggen en onderhouden. Door jouw tuinontwerp trend door een professional te laten maken, krijg jij als klant een tuin die op een efficiënte en effectieve manier is ingedeeld én perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Bij Joris Vlassak Tuinen staat jouw tuinwens centraal. Met het juiste inzicht en expertise komen we tot gerichte voorstellen en het beste resultaat. Persoonlijke aandacht maakt daarbij het verschil. Door klein te blijven kunnen wij je groots van dienst zijn.

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL