Dit zijn de belangrijkste tuinontwerp trends van 2023

De groeiende trend om tuinen op een esthetisch aantrekkelijke manier te ontwerpen en in te richten betekent dat steeds meer mensen aandacht besteden aan het uiterlijk en de sfeer van hun tuin. Het is tegenwoordig niet alleen maar een functionele buitenruimte, het moet een plek zijn waar we ons thuis voelen en kunnen ontspannen. Hierbij spelen kleur, materiaalgebruik, verlichting en beplanting een belangrijke rol. Met een aantrekkelijk, ontspannend en rustgevend tuinontwerp, wordt jouw tuin een fijne plek om te zijn.

Wat is een tuinontwerp?

Een tuinontwerp komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Samen met jouw wensen zorgen wij ervoor dat jouw tuin een eyecatcher van het huis wordt waar je tot rust komt en kan genieten met vrienden en familie.

Bij een tuinontwerp beginnen we met een inventarisatie. De wensen, verwachtingen en behoeften van de klant worden in kaart gebracht. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de grootte en de vorm van de tuin, de gewenste functies en de stijl en sfeer die de tuin moet uitstralen. Op basis van de inventarisatie wordt een schetsontwerp gemaakt. Dit ontwerp geeft een visuele weergave van de tuin en laat zien hoe de verschillende elementen, zoals paden, beplanting en verharding, op elkaar aansluiten.

Naast het schetsontwerp krijgt de klant ook advies over beplanting, verlichting, verharding en eventuele andere elementen die nodig zijn om de tuin te laten voldoen aan alle wensen. Het schetsontwerp en het advies worden uitgewerkt tot een uitvoeringsplan. Hierin staat beschreven hoe de tuin in detail moet worden aangelegd en aangepakt. Wanneer het uitvoeringsplan is goedgekeurd, wordt de tuin aangelegd volgens het plan en gaan we aan de slag!

Tuinontwerp trends 2023

Of je nu van minimalistische tuinen houdt of van kleurrijke bloemen, er zijn heel veel manieren om jouw tuin te ontwerpen en in te richten volgens jouw smaak en wensen. Op het gebied van tuinontwerp trends zijn er in Nederland op dit moment verschillende trends te zien. We zetten de vijf belangrijkste trends voor je op een rij.

Joris Vlassak tuinen
Joris Vlassak tuinen

Minimalisme

Meer mensen kiezen voor een strak en minimalistisch ontwerp in hun tuin, met weinig versieringen en nadruk op ruimte en rust. Dit zorgt voor een plek waar ze echt kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Natuurlijk ontwerp

Mensen willen steeds vaker een tuin die aansluit bij de natuur en in harmonie is met de omgeving. Dit betekent vaak het gebruik van natuurlijke materialen en planten.

Duurzaamheid

Een groeiend aantal mensen is bezig met het verduurzamen van hun tuin, door bijvoorbeeld regenwater op te vangen en zonne-energie te gebruiken. 

Buitenkeukens 

Tegenwoordig genieten mensen meer en meer van het buitenleven en brengen daarom steeds meer tijd door in hun tuin. Naast het verzorgen en onderhouden van de planten en bloemen, zijn er ook andere manieren om de tuin te benutten. Zo zijn buitenkeukens tegenwoordig steeds populairder. Deze bieden namelijk de mogelijkheid om niet alleen te koken, maar ook om gezellig te eten en te ontspannen in de buitenlucht. Bovendien is het natuurlijk heerlijk om tijdens warme zomeravonden buiten te kunnen blijven zitten en te genieten van een lekker hapje en drankje. Of je nu een uitgebreide buitenkeuken hebt met alle denkbare apparatuur, of een eenvoudige variant met alleen een barbecue en wat zitplekken, het creëert in ieder geval een gezellige en ontspannen sfeer in de tuin. En wie weet, misschien brengt het wel het vakantiegevoel naar huis!

Verlichting

Verlichting speelt een steeds belangrijkere rol in het tuinontwerp en wordt gebruikt om sfeer te creëren en accenten te leggen in de tuin.

Bij Joris Vlassak Tuinen kunnen wij uw tuin van A tot Z naar wens ontwerpen, inrichten, aanleggen en onderhouden. Door jouw tuinontwerp trend door een professional te laten maken, krijg jij als klant een tuin die op een efficiënte en effectieve manier is ingedeeld én perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Bij Joris Vlassak Tuinen staat jouw tuinwens centraal. Met het juiste inzicht en expertise komen we tot gerichte voorstellen en het beste resultaat. Persoonlijke aandacht maakt daarbij het verschil. Door klein te blijven kunnen wij je groots van dienst zijn.

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL