5 leuke tuinactiviteiten voor de zomer

Verfrissende wateractiviteiten voor het hele gezin

Waterfun

Tijdens een hete zomer is het natuurlijk heerlijk om af te koelen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een waterglijbaan maken in je tuin met een groot zeil en water, of de sproeiers aanzetten. Zo kunnen de kinderen lekker spelen en geef je tegelijkertijd water aan al je planten. Plezier gegarandeerd! Als alternatief kun je ook een opblaasbaar zwembad aanschaffen dat perfect past bij de grootte van je tuin.

Waterpartijen

Dit zijn natuurlijk tijdelijke oplossingen, maar ben je toe aan een totale make-over van je tuin? Dan helpen we jou daar graag bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissende buitendouche? Of breng meer leven in je tuin met waterpartijen zoals een natuurvijver of een beekje door je tuin heen. Bij Joris Vlassak Tuinen denken we graag met je mee.

Creatieve tuinprojecten om de zomer op te fleuren

Moestuin

Het is heerlijk om buiten bezig te zijn. En al helemaal in je eigen tuin, toch? Voor degenen die graag zelf aan de slag gaan, geven we inspiratie voor het aanleggen van een moestuin. Je kunt zelf groenten en kruiden zaaien en oogsten in je eigen moestuin. Als je beperkte ruimte hebt, is een verticale moestuin de ideale oplossing. Zo bespaar je ruimte en kun je toch genieten van een verse en gezonde oogst uit eigen tuin.

Insectenhotel

Het gaat steeds slechter met de insecten in Nederland, maar we kunnen een bijdrage leveren aan het behoud van het dierenleven in de tuin door zelf een leuk insectenhotel te maken. Zo creëer een tuin vol dierenliefde. Maak gebruik van takjes, blaadjes, mos en plantjes die in je eigen tuin te vinden zijn voor het insectenhotel. De spinnen, bijen, vlinders en lieveheersbeestjes zullen je dankbaar zijn! Op deze manier bevorder je ook de biodiversiteit in je eigen tuin. Een win-winsituatie!

Joris Vlassak tuinen
Joris Vlassak tuinen

Tip voor een geslaagde zomeravond

Houd jij wel van een feestje? Organiseer een thema BBQ-avond, zoals een Mexicaanse avond met taco’s en margarita’s of een Amerikaanse avond met lekkere hamburgers. Creëer een sfeervolle ruimte die je gasten zal verrassen. Joris Vlassak Tuinen helpt je graag met de inrichting van je tuin, zodat je optimaal van kunt genieten van een multifunctionele buitenruimte. Denk aan een relaxte loungehoek om te borrelen, een prachtige buitenkeuken en een speelhoek voor de kinderen. Wij helpen je graag bij het inrichten van je tuin naar jouw wensen en smaak.

De zomer is het perfecte moment om van je tuin te genieten en plezier te hebben met je dierbaren. Met deze 7 leuke tuinactiviteiten heb je gegarandeerd een onvergetelijke zomer. Bij Joris Vlassak Tuinen helpen we je graag bij het creëren van de perfecte buitenruimte waar je van deze activiteiten kunt genieten.

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL